8 metoder for vektreduksjon

Åtte vitenskapelige måter å miste vekt

1. Spise fra en mindre tallerken
Redusere tallerken størrelsen med 6-4 cm, og du vil i gjennomsnitt vil du spise 22% mindre mat. Ulike studier har vist at jo mer mat du gir noen, jo mer mat spiser de. Så bare ved å servere mindre mat på mindre tallerkener vil du begynne å redusere kalorier.Pile of Pancakes

Noen ganger er det rett og slett små endringer i måten vi spiser som kan hjelpe mest når det kommer til å miste vekt. Når du har en stor tallerken vil man normalt pleie å fylle den, og altfor ofte spiser folk uten egentlig å tenke på hvor mye de spiser. Du spiser normalt alt som er på tallerkenen. Å bruke mindre tallerkener hjemme betyr at du setter mindre mat på tallerkenen din.

2. Telle kalorier
Lær hvor mange kalorier det finnes i ulike matvarer. De fleste mennesker spiser for mye kalorier bare ved å spise høykalori alternativer. En svart kaffe uten melk og sukker har bare 10 kalorier. En enkelt pepperoni pizza kan inneholde 1200 kalorier. Ved å velge kalorifattig mat du få ned ditt daglige kaloriinntak.

3. Lav forbrenning?
Hvorfor er noen mennesker overvektige selv om de spiser sunn mat og er aktive? Mange sier at de har prøvd nesten alle kosthold og gjøre masse trening, men går likevel opp i vekt. Mange skylder på en treg metabolisme. Men de fleste ikke har en langsom metabolisme i det hele tatt. Å være overvektig på grunn av en langsom metabolisme er bare en myte, og en unnskyldning for mange overvektige mennesker.   Så hvorfor er noen av oss overvektige? Virkeligheten er at de fleste overvektig spiser 1000 eller flere kalorier om dagen for mye. Sunn mat er full av kalorier – all mat er kalorier. Så for mye frukt, salater, grønnsaker, brød, pasta og ris kan alle føre til vektøkning.

4. Unngå sult med protein
Nøkkelen til å miste vekt og holde den er å unngå sult og noen matvarer er gode på å redusere sult. Proteinrik mat vil hjelpe deg til å føle deg full i magen lenger. 10% mer protein i frokosten vil kunne redusere sultfølelsen, som igjen betyr at du kan spise mindre til lunsj.

5. Spis suppe
Å spise suppe gjør du føler deg mett lenger, selv om ingrediensene er akkurat de samme. Så i stedet for å spise kun kylling og grønnsaker, tilsetter du vann og lager en suppe. De får det samme antall kalorier, men med fast føde begynner magen å krympe raskere og du føler deg sulten raskere. Ved å spise suppe vil du føle deg mett lenger ettersom vannet ikke blir fjernet separat som med en drink. Ha en suppe til lunsj hver eneste dag!

6. Unngå fristelser
Studier har vist når folk blir tilbudt mer attraktiv mat spiser de mer av det. Økt variasjon fører også til mer lyst til å spise. Når vi har et større utvalg av mat å velge mellom kan vi fort spise 30% mer mat.

7. Mosjon hver dag
Hvor effektivt er trening? Og hva slags trening er best?  Selv moderat trening hjelper oss faktisk å miste vekt. Ved å gå i 90 minutter brenner du bare rundt 20 gram fett (tilsvarer 200 kalorier som er mindre enn 1 smørbrød). Men det er påvist at selv etter slik moderat trening brennes ytterligere 50 gram fett i løpet av natten. Hvorfor skjer dette?   Under trening bruker vi opp vårt karbohydratlager. Hvorpå kroppen begynner å bryte ned fettreservene for å fylle karbohydrat for å gi kroppen energi. Dette kalles etter brennings effekt.

8. Beveg deg!
Bare ved å bevege deg mer, gå opp trapper og ikke å sitte ned med mindre du må, brenner du mye mer energi hver dag. En studie viser at en overvektig kvinne brant 240 kalorier mer ved å være mer aktiv enn hun gjorde på en normal «lat» dag. Dette kan tilsvare vekttap på rundt 12 kg i ett år.

Comments are closed.