Trening er viktig

Trening hjelper deg å miste vekt
Men du må forsikre deg om at din trening skjer med intensitet og passe på ikke å overspise etterpå. Mange belønner seg selv med en stor middag eller frokost etter trening i den feilaktige troen på at de har jobbet hardt nok til å fortjene det.images

Profesjonelle svømmere, idrettsutøvere og kroppsbyggere forbruker betydelig mer kalorier hver dag, men trener i flere timer hver dag med mye høyere intensitet enn det en overvektig og utrent person kan klare.

De fleste som klarer å kontrollere sin vekt langsiktig etter å ha mistet mye vekt gjøre det ved hjelp av trening. Hvis du er i form og trener på regelmessig basis kan du komme unna med noen flere spise-orgier før vekten kommer tilbake. Hvis du ønsker å gå ned flere kilo i vekt, så er svaret å spise en sunn og godt balansert diett, samt å trene for å komme i bedre form, slik at du kan opprettholde en sunn vekt.

Trening øker din selvtillit. En studie har vist at folk tenker bedre om seg selv etter at de startet å trene. Selv når det ikke var noen virkelig fysisk endring ble selvtilliten forbedret. Denne økningen i selvfølelse forårsaket av trening fører til mer trening og til slutt blir du sunnere – og slankere.

Hvorfor ønsker vi å legge til muskelfibre, når vi samtidig prøver å redusere størrelsen på kroppen vår? Vi ønsker å redusere vår kroppsstørrelse ved å redusere størrelsen på våre fettceller, men vi ønsker samtidig å få maks ut av våre muskler – så mye som vi kan!

Her er hvorfor …
Å bygge mer muskler øker umiddelbart din metaboliske forbrennings-rate som er det antall kalorier du forbrenner hver dag – selv når du har fridager, ligger i sengen eller sitter og ser på TV! Det er anslått at en halv kilo muskler forbrenner ytterligere 15-30 kalorier per dag. Dersom du kan øke muskelmassen med ca. 2,5 kilo vil du brenne 75 kalorier ekstra hver dag. Dette tilsvarer 27.375 kalorier ekstra hvert år, eller tilsvarende nesten 4 kg fett! Du lar kroppen arbeide for deg !

Økt antall muskelfibre øker den metaboliske raten og styrker samtidig musklene og bindevevet hvilket bidrar til å beskytte deg mot skader. I tillegg gir du kroppen et mer estetisk tiltalende og sunt utseende. Kroppens «form» kommer ikke av bein og ledd men hovedsakelig av musklene.

I tillegg til trening som øker forbrenningen er det også viktig med styrketrening fordi man da unngår å miste muskulaturmassen. Styrketrening kan utføres på en rekke måter, men i starten vil jeg foreslå øvelser basert på din egen kroppsvekt som knebøy, pushups, situps og andre øvelser som du ikke trenger et fullt utstyrt treningssenter for å utføre.

Å kunne trene mer og hardere for å slanke seg er veldig vanskelig. Faktum er at det er mulig å gå ned i vekt bare ved å planlegge kostholdet. For å få det best resultatet må man kombinere gå på energi-underskudd og øke forbrenningen.

Comments are closed.