Sterk med strikk og slynger

Strikk og slynger brukes aktivt av WowBody – både ved gruppetrening og ved individuell PT-trening, og er meget godt mottatt av våre kunder.

resistance_bandsStrikk (“Resistance Bands”)

Når du bruker fri-vekter, vil tyngdekraften bestemme hvor vekten gir deg størst belastning. Dermed vil du oppleve stor motstand under kun én del av bevegelsen, f.eks i oppsvinget av en «biceps curl», men vil oppleve mindre motstand i nedsvinget.

Med strikk derimot er spenningen i muskelen konstant, hvilket gjør at den samme øvelsen føles hardere og motstanden føles annerledes. Strikk gir naturlig flytende bevegelser som følger hele styrkekurven i muskulaturen og gir mest motstand der muskelen er sterkest.  Du vil i tillegg innlemme flere stabilisator-muskler for å holde strikken i riktig posisjon gjennom hver øvelse. Dette tilfører ny dynamikk til de samme bevegelsene.

Strikk oppleves annerledes enn maskiner eller manualer. Med vekter vet du nøyaktig hvor mye du løfter. Med strikk kjenner du ikke vekten, men føles kun gjennom spenningen i strikken. Hvis du bruker en riktig strikk og holder et riktig spenningsnivå under utførelsen, vil muskelfibrene ikke gjenkjenne forskjellen mellom vekter eller strikk.

Slynger (“Suspension Training”) TRX_Final

Dette er øvelser med bruk av egen kroppsvekt som utvikler styrke, balanse, fleksibilitet og kjernestabilitet samtidig. Bruk av slynger gir en rask, effektiv og total “body workout”. Slynger bidrar til å bygge en bunnsolid kjerne og øker muskulær utholdenhet. Dette er nyttig trening for folk i alle fitness-nivåer, fra profesjonelle idrettsutøvere til eldre mennesker.

Treningssystemet utnytter tyngdekraften i din kroppsvekt til å kunne utføre hundrevis av øvelser. Du kontrollerer lett hvor mye du ønsker å utfordre deg selv i hver enkelt øvelse, fordi du kan rett og slett justerer din kroppsposisjon til å legge til eller redusere motstand.

Slyngene skaper en instabil setting – de er således godt egnet til stabilitetstrening. Ved gjennomføring av slyngetrening må man tilstrebe høyest mulig kvalitet på bevegelsene – vær spesielt oppmerksom på at ryggen er i en nøytral posisjon.

For deg som liker å trene hjemme eller er mye på reise fungerer strikk og slynger som et perfekt individuelt “mobilt” treningsstudio. Dette utstyret tar meget liten plass og er klar for trening umiddelbart – inne som ute.

Dersom du ønsker å bestille din personlige strikk og slynge så ta kontakt med oss !

Bookmark the permalink.

Comments are closed.